Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin răspunde la SOMAȚIA României și a celorlalte colege din UE și NATO: Rusia nu are încredere în anchetă - VIDEO

putin, MH17

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a respins ferm acuzaţii formulate de Olanda, Australia şi alţii, potrivit cărora Rusia este vinovată de doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în toiul războiului cu separatişti proruşi, în urmă cu aproape patru ani, şi de moartea celor 298 de persoane de la bord, relatează The Associated Press.

Olanda şi Australia au anunţat vineri că ele consideră Rusia responsabilă din punct de vedere juridic în legătură cu doborârea avionului, după ce anchetatori internaţionali au anunţat că racheta care a lovit avionul provine de la o unitate militară rusă.

Citește și: Ministerul Finanțelor reacționează după informațiile apărute în presă! Subordonaţii lui Teodorovici neagă tot

Putin a subliniat, în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg (SPIEF), că Rusia nu poate avea încredere în concluziile anchetatorilor, deoarece a fost exclusă de la anchetă.

Liderul de la Kremlin a deplâns doborârea MH17 drept o ”tragedie teribilă” şi a acuzat o implicare militară ucraineană, scrie news.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Jocul lui Coldea cu Liviu Dragnea. Rolul lui Kovesi – dezvăluiri care aruncă în aer scena politică! Bomba cu ceas aruncată de Cozmin Gușă

Vladimir Putin a dat asigurări că racheta care a doborât zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines în 2014, deasupra zonei de est a Ucrainei, nu era una rusă, contrar concluziilor anchetatorilor internaţionali, informează AFP.

"Desigur că nu", a răspuns Putin, întrebat dacă racheta era rusă sau nu, în timpul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, nord-vestul Federaţiei Ruse.

Citește și: Euro își ia revanșa în fața leului! Cursurile pieței valutare de vineri, 25 mai 2018

Putin a spus că, în 2001, armata ucraineană a doborât în mod accidental un avion de linie rus, care venea din Israel, omorând cele 78 de persoane de la bord.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.