Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu peste 600.000 de ruși pe front în Ucraina, Putin a dat ordinul: 'Armata ucraineană a intrat într-un sac de foc!'

Daily Mail
Putin Arma

Cu peste 600.000 de ruși pe front în Ucraina, Putin a dat ordinul: 'Armata ucraineană a intrat într-un 'sac de foc!'

Forțele armate rusești își îmbunătățesc poziția de-a lungul liniilor de contact de pe frontul din Ucraina, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în conferința sa anuală. El a vorbit despre modul în care decurge războiul din Ucraina și nu a ezitat să spună că Odesa este „rusească”.

Evoluția pe front

Armata rusă își îmbunătățește poziția aproape de-a lungul întregii linii de contact, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Aproape de-a lungul întregii linii de contact, forțele noastre armate, pentru a spune modest, își îmbunătățesc poziția", a spus Putin. „Aproape toți sunt în stadiul activ de acțiune. De-a lungul întregii lungimi (a liniei de contact) există o îmbunătățire a poziției trupelor noastre", a subliniat el.

Putin a spus că linia frontului e de aproape 2.000 km. Forțele ruse din Ucraina sunt de 617.000 de persoane, a declarat președintele rus Vladimir Putin. Anterior, președintele rus a mai spus că acum sunt 244.000 de oameni mobilizați în zona de conflict.

Ce se întâmplă pe malul stâng al Niprului

Putin a vorbit despre situația de pe malul stâng al Niprului. Liderul de la Kremlin a declarat că, după debarcarea Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Krynk din regiunea Herson, a fost decisă retragerea armatei în centura forestieră. Drept urmare, potrivit președintelui, Rusia are "pierderi sanitare", iar Forțele Armate ale Ucrainei pierd zeci de morți în fiecare zi. Potrivit președintelui, autoritățile ucrainene au nevoie de capul de pod doar în scopul PR-ului politic în fața Occidentului. Cu toate acestea, în curând acest cap de pod va fi eliminat de armata rusă.

„Capul de pod este mic. Avea aproximativ 1200 de metri lungime și 300 lățime. Dar ei își împing oamenii la exterminare. Militarii ucraineni înșiși spun că acesta este un drum cu sens unic", a declarat Vladimir Putin. El a menționat, de asemenea, că elita armatei ucrainene moare acolo. Prin urmare, potrivit președintelui, bătăliile din acest sector al frontului sunt benefice pentru Rusia.

El a adăugat că "pierderile sanitare" ale Rusiei se ridică la două sau trei persoane, "șase persoane au fost rănite ieri". Un număr mare de pierderi din partea armatei ucrainene se datorează faptului că a intrat într-un "sac de foc", se află sub focul artileriei și dronelor.

A revendicat Odesa

„Odesa este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru”, a spus Putin.

Potrivit președintelui, sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus, deoarece acestea sunt teritorii istorice rusești.

Putin a spus că, după prăbușirea URSS, Rusia a arătat o resemnare prin retragerea din teritoriile sale ancestrale.

Putin a menționat că Rusia a fost forțată să înceapă o „operațiune militară specială.” Președintele Federației Ruse a declarat că „dorința Occidentului de a se târî până la granițele Federației Ruse a dus la conflictul ucrainean.”

Suplimentează numărul de drone

Situația cu furnizarea de drone se îmbunătățește, oar Ministerul Apărării al Federației Ruse și industria lucrează activ în această direcție, a declarat președintele rus Vladimir Putin. "Cred că nu puteți să nu vedeți că se îmbunătățește", a spus Putin, în timp ce răspundea la o întrebare despre situația furnizării de drone în Ucraina.

"La urma urmei, avem o linie a frontului de aproape 2.000 de kilometri și, cu siguranță, nu peste tot totul este livrat la timp", a spus el. Potrivit lui Putin, producția de drone este în creștere în Federația Rusă, iar unele dintre drone sunt achiziționate în străinătate în mod privat. "Statul, Ministerul Apărării, industria, desigur, lucrează activ în această direcție", a spus președintele

Mobilizarea în Rusia - o nouă campanie?

Răspunzând la o întrebare dacă va exista un al doilea val de mobilizare, președintele Vladimir Putin a spus că nu este nevoie de acest lucru acum, deoarece până la sfârșitul anului 2023 vor fi recrutați suficienți voluntari în trupe. El a reamintit că, în cadrul mobilizării parțiale, 300 de mii de oameni au fost recrutați.

"Băieții se luptă grozav, doar grozav", a spus el.

Potrivit președintelui, acum 244 de mii de soldați mobilizați luptă acum în Ucraina.

Pacea în Ucraina

Pacea în Ucraina va veni atunci când Rusia va atinge „obiectivele operațiunii militare speciale”, aceste obiective nu s-au schimbat, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Va fi pace când ne vom atinge obiectivele. Acum să ne întoarcem la aceste obiective - ele nu se schimbă", a spus Putin.

El a reamintit că este vorba despre "denazificarea, demilitarizarea Ucrainei și statutul său neutru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.