Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin respinge ferm acuzațiile de crime de război din Ucraina: anunț categoric de la Kremlin

Putin presents national awards to Russia's creative professionals

Acuzațiile de crime de război sunt tot mai des întâlnite în războiul din Ucraina. Rusia respinge respinge astfel de acuzații, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov (n. r.: foto stânga).

"Respingem categoric acest lucru. Și apoi - Rusia încă nu este membru al Curții Penale Internaționale", a spus Peskov reporterilor marți, relatează Interfax.

Anterior, judecătorul Curții Penale Internaționale Karim Khan a declarat că are „motive rezonabile pentru a lansa o investigație” și „motive rezonabile pentru a crede că atât presupusele crime de război, cât și crime împotriva umanității au fost comise în Ucraina”.

Peskov a mai spus că datele privind victimele civile în Ucraina ar putea fi rezultatul acțiunilor naționaliștilor ucraineni.

"În timpul unei operațiuni speciale, trupele ruse nu efectuează lovituri asupra infrastructurii civile și asupra unui complex rezidențial. Acest lucru este exclus. Vorbim doar despre demilitarizarea Ucrainei, despre instalațiile militare.

E vorba despre incendiul acestor grupuri naționaliste care folosesc obiecte vii drept scut”, a spus Peskov ca răspuns la o solicitare de a comenta datele ONU privind decesele civililor în timpul invaziei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.