Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a fost escortat de avioane americane când a intrat în spațiul aerian al României (Sputnik)

Radu Pop
Sputnik
Sputnik-avion

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a aterizat miercuri, la Geneva, pentru primul său summit cu președintele american Joe Biden. Avionul liderului rus a aterizat pe aeroportul internaţional din Geneva la ora locală 12:27 (10:27 GMT). În drumul spre summit, avionul lui Putin a decolat de la Soci și a zburat peste România. Când a intrat în spațiul aerian românesc, aeronava a fost întâmpinată de două avioane militare americane, potrivit Sputnik.

Vladimir Putin nu a dorit o ceremonie specială de primire din partea autorităţilor locale din Geneva şi se va îndrepta imediat spre locul summitului: Vila La Grange, o clădire magnifică din secolul al XVIII-lea, cu o privelişte uluitoare spre lacul Leman.

Dar, în pofida acestui cadru încântător, discuţiile, care vor începe la ora locală 13:00 (11:00 GMT), se anunţă a fi dificile şi tensionate, intervenind într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la cel mai jos nivel de după încheierea Războiului rece, notează AFP.

Cel de-al 46-lea preşedinte american a adoptat în ultimele zile un ton foarte ferm faţă de liderul forte de la Kremlin pentru a marca mai bine contrastul cu perioada de ambiguitate a predecesorului său republican, Donald Trump, conform agenţiei franceze de presă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.