Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin pregătește terenul pentru rublă în teritoriile din Ucraina: ordin semnat de liderul de la Kremlin

Nikkei
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a cerut formarea unui grup de lucru interdepartamental pentru dezvoltarea de noi mecanisme în domeniul reglementării valutare și al așezărilor internaționale, relatează Interfax. Ordinul a fost semnat de președintele rus pe 9 mai.

Ce rol are grupul?

Potrivit regulamentului aprobat, grupul de lucru interdepartamental va fi "un organism de coordonare format pentru a asigura interacțiunea eficientă a organelor federale ale puterii de stat, a Băncii Rusiei, a autorităților de stat ale entităților constitutive ale Federației Ruse, a altor organisme de stat, a organizațiilor în implementarea politicii de stat privind reglementarea monetară și a așezărilor internaționale".

Una dintre sarcinile grupului va fi "dezvoltarea unui plan pentru formarea unei infrastructuri pentru așezări internaționale cu parteneri comerciali din state străine prietene și din teritorii prietenoase, inclusiv în ruble rusești sau monede naționale ale unor astfel de state și teritorii, precum și controlul asupra punerii în aplicare a acestui plan".

În același timp, grupul va dezvolta un al doilea plan pentru formarea unei infrastructuri pentru așezările internaționale, inclusiv în ruble rusești, cu parteneri comerciali din țări care comit "acțiuni neprietenoase" împotriva Federației Ruse.

Grupul de lucru va avea obligația de a dezvolta acorduri cu partenerii comerciali pentru fiecare dintre cele două planuri, inclusiv finanțarea comerțului.

O altă sarcină a grupului va fi "dezvoltarea măsurilor de reglementare valutară pentru a asigura un echilibru între cerere și ofertă atunci când efectuează operațiuni pe piața valutară".

În plus, grupul de lucru va elabora măsuri de politică de stat menite "să reducă riscurile asociate suspendării operațiunilor cu active străine ale Federației Ruse; să se asigure că structura balanței de plăți este în concordanță cu obiectivele de dezvoltare economică stabilă."

Cine face parte din grup?

Grupul interdepartamental va include președintele Băncii Rusiei, Elvira Nabiullina, ministrul finanțelor al Federației Ruse, Anton Siluanov, ministrul dezvoltării economice al Federației Ruse, Maxim Reshetnikov, șefii Serviciului Fiscal Federal, Serviciul Vamal Federal, Rosfinmonitoring, miniștrii adjuncți ai agriculturii, industriei și comerțului, afacerilor externe, energiei, reprezentanți ai unui număr de alte departamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.