Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: 'Rusia trebuie să tragă învăţăminte din incendiile care fac ravagii în Siberia'

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Rusia trebuie "să tragă învăţăminte" din incendiile care fac ravagii în Siberia de luni de zile, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, alocând aproape trei sute de milioane de euro pentru protejarea pădurilor, informează AFP.

Siberia se confruntă de mai mulţi ani cu incendii de proporţii, a căror intensitate este tot mai mare, fenomen pe care experţii îl impută încălzirii climatice, dar şi întreţinerii necorespunzătoare a pădurilor.

"Trebuie să tragem învăţăminte, să întărim în mod radical sistemul nostru de protejare a pădurilor", a spus Putin în faţa unei audienţe formate din membri ai Rusiei Unite, partidul aflat la putere. "Pentru a îmbunătăţi capacităţile regiunilor de a proteja pădurile, vom aloca 24 de miliarde de ruble (277 de milioane de euro)", a adăugat el.

În Iakutia (Siberia), regiunea cea mai vastă şi mai rece din Rusia, incendiile de pădure au distrus deja în acest an o suprafaţă mai mare decât teritoriul Portugaliei, potrivit Agerpres.ro.

În zonele cele mai afectate, autorităţile locale au cerut resurse suplimentare şi susţinere economică din partea Moscovei pentru a face faţă situaţiei.

Vladimir Putin avea înainte poziţii "climato-sceptice", argumentând la acea dată că Rusia ar beneficia de pe urma schimbărilor climatice. Recent însă preşedintele rus şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la catastrofele naturale de o amploare "absolut fără precedent" care au lovit în această vară Rusia, ce se confruntă şi cu inundaţii în sud.

Anul acesta, Vladimir Putin a participat de asemenea la un summit organizat de preşedintele american Joe Biden, exprimându-şi interesul pentru "stabilirea unei cooperări internaţionale" asupra schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.