Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cu partidul său la cea mai scăzută cotă în sondaje, Vladimir Putin le promite ruşilor lapte și miere: 'Rusia Unită îşi stabileşte cel mai înalt nivel'

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promis, sâmbătă, la congresul Partidului Rusia Unită, investiţii mari în infrastructură, educaţie şi sănătate, în încercarea de a susţine partidul de guvernământ înaintea alegerilor parlamentare din septembrie, transmite Reuters.

Putin a mai anunţat că principalii săi aliaţi, miniştrii Apărării şi Externelor, vor conduce campania electorală a partidului Rusia Unită.

Cel mai cunoscut oponent al lui Putin, Alexei Navalnîi, şi aliaţii acestuia nu au dreptul să participe la alegeri, după ce au fost declaraţi extremişti.

Vorbind la congresul partidului, Putin a lăudat Rusia Unită pentru ”capacitatea sa de a se reînnoi şi de a se dezvolta constant”.

Odată cu scăderea salariilor reale şi creşterea preţurilor, ratingurile partidului se află la un minim multianual, potrivit unui sondaj realizat de Levada Center, o firmă independentă de sondaje.

Potrivit sondajului, doar 27% dintre ruşi au susţinut partidul în martie, în scădere de la 31% în august 2020.

Putin i-a propus pe ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi pe ministrul de Externe, Serghei Lavrov, să conducă lista candidaţilor partidului la alegeri.

"Sunt sigur că Rusia Unită îşi stabileşte cel mai înalt nivel, ceea ce înseamnă confirmarea poziţiei sale de lider şi obţinerea unei victorii la alegeri", a spus preşedintele, scrie news.ro.

Putin nu l-a numit pe Dmitri Medvedev, liderul partidului şi fost preşedinte şi prim-ministru, printre candidaţii de top. Sondajele de opinie au arătat că Medvedev are un rating de popularitate scăzut.

Andrei Kolesnikov, analist senior la Centrul Carnegie din Moscova, a declarat că Lavrov şi Şoigu sunt cei mai populari miniştri.

"Este suficient să îi arăţi pe cei doi populaţiei şi este evident că acesta este partidul lui Putin", a spus analistul.

Putin a propus extinderea unui program de împrumuturi pentru infrastructură până în 2026 şi un program de redresare din pandemie de 100 de miliarde de ruble (1,4 miliarde de dolari).

"Bunăstarea oamenilor are cea mai mare valoare", a spus el. De asemenea, preşedintele a promis mai multe fonduri pentru construcţia de drumuri şi şi-a reiterat sprijinul pentru interzicerea exporturilor de anumite tipuri de cherestea, de la 1 ianuarie 2022.

Putin a ajutat la înfiinţarea partidului Rusia Unită în urmă cu 20 de ani, dar nu a fost niciodată membru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.