Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin s-a apropiat de linia frontului - Vizită la cartierul general de la Rostov-pe-Don

Agerpres - Reuters
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat joi cartierul general al armatei ruse din Rostov-pe-Don (sud) pentru a i se da raportul cu privire la progresele operaţiunii din Ucraina, a anunţat vineri Kremlinul, citat de France Presse.

Putin "a vizitat cartierul general al forţelor armate ruse din Rostov-pe-Don la întoarcerea sa de la Perm", în Ural, unde şeful statului rus s-a aflat pe tot parcursul zilei de joi, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Cu această ocazie, Putin a discutat cu şeful Statului Major şi comandantul operaţiunilor militare în Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, care i-a prezentat un raport cu privire la stadiul ofensivei ruse, potrivit sursei citate.

Vizita lui Putin la cartierul general din Rostov intervine în timp ce Ucraina a anunţat marţi că a utilizat cu succes pentru prima oară rachete ATACMS cu o rază de acţiune de până la 165 de km, pe care SUA i le-au livrat în mare secret.

Vladimir Putin a apreciat miercuri că aceste livrări nu vor avea nicio influenţă asupra cursului conflictului şi că nu vor face decât să prelungească "agonia" Ucrainei.

Situat în apropiere de Ucraina, Rostov-pe-Don a devenit un centru operaţional pentru forţele ruse în Ucraina. Ultima vizită a lui Putin la cartierul general din acest oraş de graniţă a avut loc în luna august. El s-ar fi deplasat aici şi în martie.

Oraşul a fost în iunie scena unei spectaculoase tentative de rebeliune a mercenarilor Wagner, care au ocupat pentru scurt timp cartierul general al armatei, ei renunţând în cele din urmă la revoltă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.