Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se teme de întâlnirile față în față: După videoconferința cu Joe Biden, face una și cu omologul din China

Tass
Vladimir Putin

Președintele chinez, Xi Jinping, urmează să se întâlnească miercuri, în mod virtual, cu președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat luni Ministerul chinez de Externe, citat de CNBC.

Cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată la sfârșitul lunii iunie, tot prin legătură video. Întâlnirea are loc în contextul în care tensiunile în creștere la granița dintre Rusia și Ucraina au atras atenția internațională.

Statele Unite și alți lideri din Grupul celor 7 au emis duminică o declarație în care au condamnat "consolidarea militară a Rusiei și retorica agresivă față de Ucraina". Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Regatul Unit fac parte din blocul de economii majore, scrie mediafax.ro.

China nu face parte din G-7, dar gigantul asiatic a fost în centrul discuțiilor grupului la o reuniune din weekend, a relatat Reuters, citând oficiali.

China și-a concentrat o mare parte din relația cu Rusia pe comerț, în special în domeniul energiei. Pe fondul unei penurii de cărbune în acest an, China a cumpărat în acest an cantități semnificative de cărbune și alți combustibili de la vecinul său nordic.

Este mai puțin clară care este poziția Beijingului în ceea ce privește Ucraina. Xi a vorbit la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în luna iulie, potrivit ministerului de externe al Chinei.

Într-o întâlnire virtuală cu președintele american Joe Biden săptămâna trecută, Putin a declarat că Washingtonul nu ar trebui să permită Ucrainei să adere la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord în schimbul asigurărilor că trupele rusești nu vor efectua un atac.

Biden a spus că Washingtonul nu va accepta o astfel de cerere.

De la preluarea mandatului în ianuarie, Biden s-a întâlnit virtual cu Xi o singură dată, în noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.