Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin spune că e gata să se sacrifice și să rămână președintele Rusiei: 'Din cauza instabilităţii din lume şi a coronavirusului'

vladimir putin lumanare

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a validat revizuirea constituţională ce îi permite teoretic să rămână la putere până în 2036 în contextul instabilităţii din lume, a coronavirusului şi ameninţărilor împotriva Rusiei, a anunţat joi Kremlinul, informează AFP.

"Multe ţări şi în special ţara noastră se află într-o situaţie extrem de instabilă. De aceea, în asemenea ani dificili, unele ţări decid să-i dea preşedintelui lor posibilitatea de a continua să-şi exercite funcţiile" dincolo de mandatul lor, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

Un amendament la Constituţie, adăugat marţi spre surpriza generală la o revizuire mai amplă a Constituţiei, îi va permite lui Vladimir Putin să "reseteze" numărătoarea de mandate prezidenţiale, pentru a-i oferi dreptul de a candida din nou, în 2024 şi în 2030.

Curtea Constituţională urmează să valideze aceste dispoziţii, informează agerpres.ro.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Întrebat la ce se referă atunci când recurge la cuvântul "instabilitate", Peskov a răspuns: "coronavirusul, care are deja consecinţe foarte profunde asupra economiei mondiale", precum şi "unele semne de posibilă recesiune", "conflicte regionale" şi "acţiunile diferitor ţări (...) care vizează introducerea de restricţii la adresa unor ţări terţe", aluzie la sancţiunile americane.

Cu toate acestea, Vladimir Putin nu a declarat oficial dacă va candida la propria succesiune, în 2024.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

"Norma pentru limitarea numărului de mandate rămâne în Constituţie, ea nu va dispărea. Această excepţie este valabilă doar pentru preşedintele actual", a explicat Peskov.

Opoziţia rusă a denunţat miercuri o "uzurpare a puterii" de către Vladimir Putin, Parlamentul validând în ritm accelerat revizuirea Constituţiei.

Citește și: Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.