Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin va avea cu ce se lăuda pe 9 mai. Rusia și-a schimbat tactica atacurilor masive lansate asupra Ucrainei

Sursa FOTO: Daily Express
putin razboi mondial

În ultimele săptămâni, trupele ruse au început să folosească noi tactici pentru a ataca infrastructura energetică ucraineană. Dacă în trecut atacurile erau haotice, acum au devenit mult mai precise și mai concentrate pe anumite ţinte, potrivit Meduza, citată de Rador Radio România. Precizăm că Rusia celebrează pe 9 mai Ziua Victoriei.

'Tacticile lor s-au schimbat, din păcate, nu în bine pentru noi', a declarat ministrul adjunct al energiei din Ucraina, Svetlana Hrinciuk. Drept rezultat al atacurilor masive rusești, a spus ea, 'aproape toate eforturile noastre de-a lungul unui an de a reconstrui și repara au fost distruse în câteva zile'.

Rusia a început să folosească noile tactici pe 22 martie, în timpul unuia dintre cele mai masive atacuri asupra Ucrainei, a declarat Oleksandr Harcenko, directorul Centrului de Cercetare în domeniul Industriei Energetice de la Kiev.

'Noua lor strategie constă în atacuri masive cu rachete împotriva unor anumite ținte, cu un număr mare de rachete și drone care vizează simultan un număr foarte limitat de ținte', a spus el.

DTEK, cea mai mare companie de producție din Ucraina, anunţă că Rusia a renunțat la atacurile asupra sistemelor de transport de energie electrică din Ucraina și a desfășurat atacuri masive asupra infrastructurii energetice, începând de la sfârșitul lunii martie.

'Din păcate, inamicul și-a îmbunătățit tactica și folosește arme de precizie. Drept urmare, eficiența sa distructivă a crescut semnificativ față de anul 2023', a declarat CEO-ul DTEK, Maksim Timcenko

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.