Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, vizită neanunțată în vestul Siriei. Ordinul ferm dat de liderul de la Kremlin

sputnik
putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a efectuat luni o vizită neanunţată la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei, a ordonat începerea retragerii forţelor ruse din această ţară, au anunţat agenţiile de presă ruse preluate de AFP şi Reuters, scrie agerpres.ro. 

Vladimir Putin, care miercurea trecută a anunţat înfrângerea totală a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria pe ambele maluri ale fluviului Eufrat, a fost întâmpinat la Hmeimim de liderul sirian Bashar Al-Assad.

DEZVĂLUIRI Liderul USR, 'îndulcit' cu bani publici: A primit, prin firma sa, contracte de la guvernele și autoritățile locale conduse de PSD


"În aproape doi ani, forţele armate ruse, în colaborare cu armata siriană, i-au distrus în mare parte pe teroriştii internaţionali. În consecinţă, am luat decizia de a trimite înapoi în Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus desfăşurat în Siria", a spus Putin, citat de Interfax. 

La vizita de la Hmeimim au asistat de asemenea ministrul rus al apărării Serghei Şoigu şi comandantul forţelor ruse din Siria, Serghei Surovikin. 

Joia trecută, Ministerul rus al Apărării a afirmat că misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat şi teritoriul sirian este 'eliberat în totalitate' de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic (SI). 

Rusia a anunţat deja pe 21 noiembrie sfârşitul 'fazei active a operaţiunii militare' în Siria, unde armata rusă a intervenit în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.