Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin vorbește despre România, în interviul cu Tucker Carlson/ VIDEO

putin tucker carlson

În celebrul interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abordat și problema minorităților din Europa. El a dat drept exemplu ucrainenii de etnie maghiară, care trăiesc în Transcarpatia.

Citește și: Interviu cu Tucker Carlson | Vladimir Putin, afirmații care șochează America/ Video

Putin a explicat că ucrainenii de etnie maghiară din Transcarpatia, deși trăiesc pe teritoriul Ucrainei, își păstrează obiceiurile, limba și se consideră maghiari. El făcea astfel o paralelă cu cetățenii ruși care trăiesc în Ucraina.

“Niciodată! Nu am vorbit așa ceva. Nu am avut nicio conversație, dar știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte”, a spus președintele rus în contextul în care vorbea de etnicii maghiari din Transcarpatia.

Vladimir Putin a explicat că România a pierdut teritorii în favoarea Ucrainei.

“(…) După Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit pe lângă teritoriile care aparțineau Poloniei, teritorii care aparțineau Ungariei și României. Așadar, România și Ungaria au rămas fără o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei. Așadar, avem toate motivele să credem că Ucraina e un stat artificial”, spune Vladimir Putin.

Putin vorbește despre maghiari

Vladimir Putin a vorbit despre Ungaria și deplânge soarta lui Viktor Orban, care a ajuns să fie sancționat pentru că a ”a vorbit, a cerut și acum este sub sancțiuni”.

“Vreau să vă mai zic ceva. E o poveste personală. Cândva în anii ’80 m-am plimbat cu mașina la Kiev, apoi m-am dus în vestul Ucrainei, toate orașele aveau denumirea în rusă și o limbă pe care nu o știam. Era limba maghiară. Toate erau în rusă și în maghiară.

Nu în ucraineană! În rusă și maghiară, eram prin ceva sat, erau oameni care stăteau lângă case și erau maghiari, aveau portul lor. I-am întrebat ce fac acolo? Și-au păstrat limba, costumele naționale, sunt maghiari și se simt ca atare”, a mai continuat Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.