Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin zice că i-a prins pe americani cu minciuna: 'Nici cele mai serioase publicaţii nu evită difuzarea a tot felul de ştiri false'

TASS
Putin SVR spioni

Kremlinul a calificat joi drept ''ştire falsă'' o relatare apărută în presa americană ce susţine că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina circa 75.000 de soldaţi, morţi sau răniţi, bilanţ atribuit de respectivele mass-media unei reprezentante a Partidului Democrat în Camera Reprezentanţilor din SUA, relatează agenţiile EFE şi DPA.

''Acestea nu sunt date furnizate de Administraţia SUA, ci o relatare din presă. În ziua de azi, nici cele mai serioase publicaţii nu evită difuzarea a tot felul de ştiri false'', a atras atenţia purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a remarcat de asemenea că aceasta a devenit o practică tot mai frecventă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Estimări americane: '75.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina. Peste 80% din forțele lor terestre sunt împotmolite și sunt obosite'

Reacţia acestuia survine după ce publicaţia New York Times şi postul CNN au relatat, citând o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Elissa Slotkin, că aproximativ 75.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, număr ce ar echivala cu aproximativ jumătate din efectivele militare angajate de Rusia în acest conflict.

Moscova nu a mai actualizat informaţiile publice despre pierderile sale în Ucraina din data de 25 martie, când anunţase un număr de 1.351 de morţi în rândul trupelor sale.

Însă presa rusă de opoziţie afirmă că poate confirma numele a cel puţin 4.515 militari ruşi morţi în campania militară din Ucraina, în timp ce serviciile secrete americane şi britanice au estimat săptămâna trecută la circa 15.000 numărul militarilor ruşi ucişi.

Şi Ucraina la rândul ei refuză să publice date despre pierderile de partea sa, informaţii despre care Kievul afirmă că sunt secrete de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.