Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voicu Ion Valentin, Consilier General ALDE: `Testăm pentru București`, un proiect pentru sănătatea dumneavoastră

facebook.com
Voicu Ion Valentin

„Testăm pentru București” este un proiect prin intermediul căruia 11.000 de bucureșteni vor fi testați pentru COVID 19, anunță Voicu Ion Valentin, Consilier General ALDE și Președintele Comisiei de Sănătate și Protecție Socială din cadrul CGMB.

El explică ce însemnă Proiectul și beneficiile lui și critică intervențiile publice al unor membri ai comisiei care ”deși membri ai comisiei nici măcar nu s-au informat ce înseamnă proiectul”:

”În calitate de consilier general al Municipiului București, dar și în calitate de președinte al Comisiei de Sănătate și Protecție Socială din cadrul CGMB, am constatat că în mediile online circulă o seamă de informații false sau contradictorii cu privire la acest proiect, care se află pe Ordinea de zi a Consiliului General din data de 11 mai 2020.

De aceea, consider că este datoria mea să clarific câteva aspecte legate de acest proiect propus de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Primarul General a semnat Referatul de Aprobare al proiectului, iar Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a promovat proiectul „Testăm pentru București”

Unii consilieri generali, care aruncă cu pietre în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din subordinea Consiliului General, sunt chiar membri ai Comisiei de Sănătate și Protecție Socială și nu au avut bunul simț să se informeze corect; aruncă cu pietre în personalul medical din cadrul ASSMB, fără să țină cont că aceștia s-au preocupat permanent de gestionarea pandemiei.

Mă refer aici la doamna Ana Ciceală (consilier general USR și membru al respectivei comisii).

În anumite articole se specifică că bucureștenii vor primi bani pentru testarea voluntară. Nimic mai fals!

Liniile principale ale proiectului sunt:

1. ASSMB oferă posibilitatea celor 11.000 de cetățeni să se înscrie pentru a fi testați gratuit;

2. Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total al proiectului este de 2.233.000 lei;

3. Sprijinul financiar va fi decontat direct laboratoarelor afiliate (laboratoare publice și private ce întrunesc condițiile legale privind autorizarea acestei activități), iar cuantumul sprijinului este acordat în conformitate cu Ordinului Ministrului Sănătății nr. 614/2020.

4. Criteriul de eligibilitate privind solicitarea voluntar se referă la faptul că solicitantul nu se regăsește în definiția de caz/algoritmul de testare stabilit de Institutul de Sănătate Publică (INSP). Răspândirea comunitară a virusului nu se limitează la categoriile stabilite de către INSP, ceea ce întărește necesitatea și oportunitatea acestui proiect.

Trebuie să precizez că laboratoarele autorizate pentru acest tip de testare sunt obligate de normele în vigoare să transmită către Direcția de Sănătate Publică (DSP) rezultatele testării, astfel că DSP - singura autoritate publică cu competență în domeniu - va stabili prin ancheta epidemiologică măsurile care se impun pentru cei care vor ieși pozitiv la test și pentru contacții acestora.

Modul de implementare al proiectului este similar tuturor celor 10 proiecte din domeniul sănătății pe care Consiliul General al Municipiului București, prin ASSMB, le derulează în Capitală.

Absolut toate proiectele amintite sunt în sprijinul locuitorilor Capitalei și au fost aprobate de CGMB:

1.​Proiectul „CLAR – pentru COPII”

2. Proiect FIV – „O Șansă Pentru Cuplurile Infertile”

3. Proiect „SMILE” – APARATE ORTODONTICE FIXE

4. Proiect "Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice"

5. Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente"

6. Proiect „Smile – Mobile”

7. Proiectul „Newborn – Oncofertilitate”

8. Proiect "DOCTORI PENTRU BUCUREȘTI"

9. Proiect „SĂNĂTATE PRIN SPORT”

10. Proiect FIV 2 – „O Șansă Pentru Cuplurile Infertile”

Regulamentul va fi disponibil pe site-ul www.assmb.ro și va fi făcută informare atât pentru beneficiari, cât și pentru laboratoarele care se vor înscrie în program.”, a încreiat Voicu Ion Valentin, Consilier General ALDE și Președintele Comisiei de Sănătate și Protecție Socială din cadrul CGMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.