Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Volodimir Zelenski a ajuns în România / FOTO

washingtonpost.com
zelenski

UPDATE 10 octombrie, ora 11.18: Prima fotografie cu Zelenski în România

Ministrul Afacerilor Externe a publicat o fotografie cu momentul în care Volodimir Zelenski a ajuns în România.

Voldodimir Zelenski a ajuns în România!

Președintele ucrainean a ajuns în România. El urmează să aibă mai multe întâlniri, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis sau premierul Marcel Ciolacu.

„Am ajuns în București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile noastre de bună vecinătate”, a spus Zelenski, pe X.

„Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întărește statul, precum și pentru solidaritatea sa constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în securitatea alimentară.

Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni.

Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră și al cărui sprijin se întărește cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele națiuni”,a  mai spus președintele Ucrainei.

Programul

Preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, va susţine marţi un discurs în plenul reunit al Parlamentului, începând cu ora 17.00, au stabilit Birourile Permanente ale celor două Camere.

Iniţial, discursul preşedintelui Ucrainei în Parlament fusese programat la 16.30, însă în Birourile reunite s-a modificat ora.

De asemenea, şedinţa comună a Parlamentului în care urmau să fie votate numiri la Curtea de Conturi şi ANCOM a fost amânată pentru miercuri de la ora 13.00, relatează News.ro.

Volodimir Zelenski va fi primit, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să aibă convorbiri tete-a-tete şi discuţii oficiale. Ulterior, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune.

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, va avea loc la Palatul Victoria, la ora 17.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.