Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen a început testarea vehiculelor autonome pe străzile Germaniei

Volkswagen

Volkswagen (VW) a început testarea a cinci versiuni, electrice și extrem de automatizate, ale modelului Golf, pe străzile orașului Hamburg, informează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Vehiculele, echipate cu dispozitive de siguranță, lasere, radare și scanere, vor naviga pe o rază de 3 kilometri în orașul german, care construiește, de asemenea, un nou teren complet de testare, cu semafoare inteligente.

„Pentru a face șofatul să devină mai sigur și mai confortabil în viitor, nu este suficient doar ca vehiculele să devină autonome și mai inteligente - orașele trebuie să ofere, de asemenea, un ecosistem digital care să permită acest lucru” a declarat Axel Heinrich, șeful departamentului de cercetare al VW.

Citește și: Administraţia Vladimir Putin cere o tranziţie 'fără ingerinţe' externe în Algeria

Efortul companiei VW face parte dintr-o serie manifestate în cadrul industriei auto, pentru a ține pasul cu Waymo, unitatea de conducere autonomă a companiei Google, care este văzută ca lider pentru viitoarele robo-taxiuri. Pentru a avansa și pentru a economisi costuri, companiile fac și alianțe,cum este ideea asocierii BMW cu Daimler în privința autovehiculele autonome. În timp ce majoritatea companiilor urmăresc să producă mașini care, în cele din urmă, nu vor mai necesita implicarea șoferului, există și cazuri, precum cel al producătorului francez PSA Group, în care firmele decid să renunțe la aceste planuri, din considerente financiare.

Vehiculele autonome sunt clasificate pe o scară de la unu la cinci, de la autoturisme fără sisteme de asistență la vehicule care pot merge fără șofer. BMW a început testarea vehiculelor de nivel 4, catalogate drept extrem de automatizate - la fel ca modelul Golf al VW- în München, începând din 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.