Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen accelerează în cursa pentru mașinile electrice: vor construi 6 fabrici în Europa

Das Auto
volkswagen

Volkswagen a luat târziu star­tul în cursa pentru piaţa maşinilor electrice, dar vrea să recupereze rapid, inclusiv prin a nu mai depinde de furnizorii de baterii, scrie Ziarul Financiar.

Citește și: Nicușor Dan NU alocă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului: Nu avem în buget

Astfel, al doilea pro­ducător auto ca mă­rime din lume inten­ţio­nează să con­stru­iască şase fa­brici de baterii în Europa până în 2030, conform Reuters.

Cele şase uzine care vor fi con­struite în parte­neriate vor avea o capacitate de produc­ţie de 240 de gigawaţi-oră pe an.

VW intenţionează să schimbe treptat tipul de baterie utilizat în ve­hi­culele sale elec­trice, au spus luni surse apropiate situaţiei.

Compania se va îndepărta de tehnologia fur­nizată în cadrul acor­durilor actuale cu LG Energy Solution şi SK Inno­vation din Coreea de Sud. În Europa de Est, lideri la pro­duc­ţia de baterii sunt Ungaria şi Polonia.

VW a adus şi o veste proastă: va desfiinţa apro­ximativ 4.000 de locuri de muncă prin pensionări anticipate în Germania. Manevra ar putea costa câteva sute de milioane de euro. Compania a anunţat că are în plan pensionări parţiale pentru cei născuţi în 1964, oferind în acelaşi timp pen­sio­narea anticipată celor născuţi din 1956 până în 1960. Două surse ale com­pa­niei au declarat pentru Reuters că vor fi tăiate 3.000-4.000 de poziţii printr-un program care urmează să fie implementat la cele şase fabrici germane ale principalului brand VW, care au aproximativ 120.000 de angajaţi în total. Ziarul Handelsblatt, care a aflat şi el despre plan, a scris că producătorul auto va desfiinţa până la 5.000 de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.