Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen continuă negocierile cu Ford și anunță reduceri de costuri în valoare de trei miliarde de euro

volkswagen

Grupul german Volkswagen AG a anunţat joi reduceri suplimentare de costuri, în valoare de trei miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari), pentru a îmbunătăţi marja de profit la brandul VW şi pentru a finanţa trecerea la vehiculele electrice, transmite Reuters preluată de Agerpres.

De asemenea, Volkswagen a informat că negocierile privind o potenţială alianţă cu rivala Ford progresează iar la începutul anului viitor vor fi furnizate noi informaţii despre potenţiala colaborare în domeniul vehiculelor electrice şi autonome.

"Până în 2020 vom ajunge la reduceri de costuri de trei miliarde de euro iar acum vrem să facem economii de încă trei miliarde de euro până în 2023", a afirmat Arno Antlitz, membru al Consiliului de Administraţie responsabil cu situaţia financiară a brandului VW.

Aceste reduceri vor ajuta brandul să ajungă la o marjă de profit de cel puţin 6% până în 2022, cu trei ani mai devreme decât obiectivul iniţial al companiei.

Până în 2023, brandul VW intenţionează să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice şi autonome, digitalizare şi servicii de mobilitate, cea mai mare sumă fiind destinată maşinilor electrice.

Pe piaţa din SUA Volkswagen vrea să lanseze cel puţin două SUV-uri, profitând de cererea ridicată pentru acest tip de vehicule, şi eventual să producă maşini electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.