Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen face economii de 5,9 miliarde de euro prin reducerea a până la 7.000 de locuri de muncă

volkswagen

Volkswagen va reduce până la 7.000 de locuri de muncă, în încercarea de a creşte productivitatea şi economiile anuale ale companiei la 5,9 miliarde de euro, până în 2023, transmite Reuters preluată de mediafax.

În urmă cu o zi producătorul german a anunţat că va reduce din numărul de locuri de muncă pentru a creşte producţia de masini electrice, care sunt mai puțin complexe şi necesită o mai redusă cantitate de muncă.

Volkswagen a încercat să crească profitabilitatea companiei timp de ani de zile. Anul trecut, marjele de funcţionare au scăzut la 3,8%, rămânând în urma Peugeot, care lucrează cu o marjă de 8,4%. Până în anul 2022, Volkswagen plănuieşte ca marja companiei să ajungă la 6%.

În plus, Volkswagen a decis concedieri obligatorii până în 2025, însă ieşirea timpurie la pensie a lucrătorilor din administraţie de la sediul din Wolfsburg a facilitat reducerea personalului cu 5.000 până la 7.000 de posturi.

Noul plan de reducere a costurilor companiei este o continuare a planului Zukunftspakt de economisire a 3 miliarde de euro, până în 2022. Până în prezent, compania a realizat economisiri anule de circa 2,4 miliarde de euro, din suma totală de 3 miliarde de euro.

De asemenea, Volkswagen va crea 2000 noi locuri de muncă în software și electronică.

Compania plănuieşte să devină cea mai mare producătoare de maşini electrice până în anul 2025, dorind ca doar sub marca Volkswagen singur să lanseze peste 20 de astfel de noi modele.

Volkswagen se pregăteşte să lanseze în 2020 o mașină electrică compactă, cunoscută sub numele de ID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.