Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen raportează creşterea vânzărilor, în pofida incertitudinilor

Das Auto
volkswagen

Volkswagen raportează creşterea vânzărilor, în pofida incertitudinilor

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, a raportat, joi, o creştere a câştigurilor în trimestrul trei din 2023, în urma majorării vânzărilor, transmit DPA şi Reuters, conform Agerpres.

Veniturile după impozitare au urcat la 4,35 miliarde de euro în perioada iulie - septembrie 2026, de la 2,14 miliarde de euro în trimestrul trei din 2022.

Profitul operaţional a urcat cu 14%, la 4,89 miliarde de euro, de la 4,26 miliarde de euro anul trecut, în timp ce vânzările au crescut cu 12% la 78,85 miliarde de euro, de la 70,67 miliarde de euro anul precedent.

Livrările de vehicule au înregistrat un avans de 7,4% în trimestrul trei din 2023, la 2,34 milioane de unităţi.

Volkswagen a avertizat că perspectivele privind pieţele de materii prime rămân nesigure, după ce a confirmat că în urma reevaluării valorii tranzacţiilor speculative rezultatele aşteptate de companie vor fi afectate de o pierdere de 2,5 miliarde de euro.

"Per ansamblu, am avut o evoluţie robustă, iar vânzările şi profitul au crescut. Nu putem fi mulţumiţi de profitabilitatea noastră, care a fost sub obiectivul nostru în trimestrul trei din 2023", a afirmat directorul general Arno Antlitz.

Compania încă se aşteaptă să livreze clienţilor între 9 şi 9,5 milioane de vehicule anul acesta, iar veniturile la nivelul grupului ar urma să fie cu 10% - 15% mai ridicate decât în 2022. De asemenea, profitul operaţional în 2023 ar urma să se situeze la nivelul din 2022, de aproximativ 22,5 miliarde de euro.

În contextul reducerii cererii, VW a încetinit deja producţia la unele uzine, inclusiv la sediul central din Wolfsburg, după inundaţiile din Slovenia. Comenzile sunt sub aşteptări, a avertizat recent grupul german, în special în Europa. În acelaşi timp, VW se luptă să-şi menţină poziţia în China, cea mai mare piaţă auto din lume, care este saturată de modelele mai ieftine ale producătorilor auto locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.