Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen se alătură altor producători auto din SUA care au mărit salariile lucrărilor

Volkswagen

Volkswagen se alătură altor producători auto din SUA care au mărit salariile lucrărilor

Volkswagen a declarat miercuri că va majora salariile lucrătorilor din producţie de la uzina de asamblare Chattanooga din Tennessee cu 11%, la câteva săptămâni după ce sindicatul United Auto Workers a câştigat majorări semnificative de salarii şi beneficii de la marii producători auto din Detroit, Ford Motor, General Motors şi Stellantis, transmite Reuters, conform news.ro.

Compania germană şi alţi producători auto nesindicalizaţi din SUA au fost supuşi unei presiuni sporite pentru a îmbunătăţi salariile şi beneficiile, în urma contractelor record realizate de UAW la sfârşitul lunii octombrie, după ce mii de membri ai săi au intrat într-o grevă de şase săptămâni.

Producătorii de automobile japonezi Honda Motor şi Toyota au majorat salariile pentru lucrătorii din fabricile americane nesindicalizate, în ultimele săptămâni, pe fondul semnelor că sindicatul îşi îndreaptă atenţia către organizarea forţei de muncă la fabricile auto deţinute de străini şi ale Tesla.

Hyundai Motor a anunţat, de asemenea, o creştere cu 25% a salariilor în următorii patru ani pentru lucrătorii de producţie nesindicalizaţi din Alabama şi Georgia.

Preşedintele UAW Shawn Fain a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că sindicatul primeşte manifestări de interes pentru organizare de la mulţi lucrători ai Tesla.

Compania condusă de Elon Musk, care se bucură de un avantaj al profitului operaţional faţă de alţi producători de automobile, nu a anunţat nicio creştere a salariilor în SUA.

Creşterea salariilor Volkswagen este efectivă din decembrie, cu o cronologie comprimată de progresare a salariilor, începând din februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.