Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen se aşteaptă ca numărul vehiculelor livrate şi veniturile sale să crească în 2023

Das Auto
volkswagen

Grupul german Volkswagen a anunţat vineri că se aşteaptă ca numărul vehiculelor livrate şi veniturile sale să crească în 2023, având în vedere nivelul solid al comenzilor şi rezolvarea problemelor de pe lanţurile de aprovizionare cu semiconductori, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de automobile din Europa a precizat că se aşteaptă să livreze aproximativ 9,5 milioane vehicule în 2023, în creştere faţă de 8,26 milioane de vehicule anul trecut. De asemenea, veniturile sunt aşteptate să fie cu 10% până la 15% mai mari în 2023 decât în 2022, ceea ce sugerează că Volkswagen se aşteaptă la vânzări de 307 până la 331 miliarde de euro în acest an, potrivit Agerpres.

"Ne aşteptăm ca blocajele de pe lanţurile de aprovizionare să se reducă treptat în acest an, ceea ce ne va permite să acoperim nivelul ridicat al comenzilor restante", a declarat directorul financiar de la Volkswagen, Arno Antlitz, într-un comunicat de presă.

Volkswagen va propune pentru 2022 un dividend de 8,70 euro pentru o acţiune ordinară şi unul de 8,76 euro pentru o acţiune preferenţială, în ambele cazuri fiind vorba de o majorare de 1,20 de euro comparativ cu cifrele de anul trecut.

Producătorul auto a adăugat că în 2022 a realizat un profit operaţional de 15,84 miliarde de euro, comparativ cu unul de 15,43 miliarde euro în anul anterior, în contextul în care vânzările au crescut cu aproape 12% până la 279,23 miliarde euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.