Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen şi-a manifestat acordul ca Porsche şi Audi să intre în Formula 1

 Porsche 911 Turbo

Grupul Volkswagen şi-a manifestat, joi, acordul prealabil pentru proiectul filialelor sale Porsche şi Audi de a intra în Formula 1 începând cu anul 2026, cu condiţia adoptării tehnologiilor verzi în Campionatul Mondial, informează AFP, citat de Agerpres.

"Conducerea şi consiliul de supraveghere al Volkswagen, Porsche şi Audi au aprobat planurile pentru o eventuală intrare a mărcilor în Formula 1", a transmis un purtător de cuvânt al constructorului german.

"Noi avem în principiu posibilitatea să accedem din 2026 în Campionatul Mondial. Dar deocamdată nu am luat nicio decizie, încă suntem în faza finală de studiu", a adăugat un purtător de cuvânt al Audi.

Mai mulţi piloţi de Formula 1, între care Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull), au salutat vineri această veste "foarte entuziasmantă".

"Eu cred că este extraordinar să avem noi constructori în sport, mai ales când vedem că sunt multe echipe care au potenţialul pentru a fi super echipe", a declarat Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, aflat la Melbourne pentru a participa la Marele Premiu al Australiei.

Responsabilul Porsche, Oliver Blume, a confirmat luna trecută o posibilă intrare în Formula 1, presa făcând referire la "negocieri" cu Red Bull, în timp ce Audi ar fi interesată de achiziţionarea McLaren, avansând deja o primă ofertă de 450 milioane euro, considerată însă insuficientă de către echipa britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.