Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: 'Cred că Macron s-a schimbat. De data asta cu adevărat'

Nexta
Volodimir Zelenski Emmanuel Macron

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat miercuri faptul că omologul său francez Emmanuel Macron, acuzat că nu este în fruntea sprijinului pentru Ucraina, "s-a schimbat" şi a apreciat că încrederea este "reală astăzi", potrivit unui interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, relatează AFP, conform Agerpres.

"Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta", a declarat Zelenski. "La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal", a adăugat preşedintele ucrainean, aşteptat miercuri seara la Paris, după o vizită la Londra.

"Am avut multe discuţii cu Franţa, Germania şi alte ţări. Cred că încrederea este reală astăzi", a subliniat preşedintele ucrainean, care joi se va afla la Bruxelles pentru summitul Uniunii Europene.

Preşedintele francez a fost criticat în Ucraina şi ţările est-europene pentru că a afirmat în mod repetat că "Rusia nu trebuie umilită" şi pentru ca a vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin de zeci de ori de la începutul invaziei ruse, în urmă cu aproape un an. Parisul a fost, de asemenea, acuzat că trenează livrările de arme către Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.