Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: Apetitul Rusiei poate fi oprit doar prin extinderea UE

Agerpres
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că rămânerea ucrainenilor în afara UE a jucat un rol important în sentimentele revanșiste ale Rusiei, iar această situație poate reaparea fără extinderea UE.

„O casă europeană nu va fi niciodată finalizată fără Ucraina. Nu va exista niciodată o putere europeană cu drepturi depline fără Ucraina. Însuși faptul că Ucraina a rămas un fragment de Europa undeva în afara țărilor voastre a contribuit la apetitul agresiv al Rusiei. Numai prin extinderea și consolidarea Unitatea europeană poate împiedica reapariția a ceea ce a trăit Europa la 24 februarie, în 2014, și chiar în 1968 și 1956”, a spus Zelenski, într-un discurs video la summitul Consiliului European, potrivit presei ucrainene.

El și-a exprimat speranța că în iunie Uniunea Europeană va decide să acorde Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE.

„Acum puteți confirma dacă tot ceea ce spune Uniunea Europeană despre sine este adevărat: despre unitatea în diversitate, despre valorile comune și aceeași abordare a tuturor democrațiilor din Europa”, a menționat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.