Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski, discurs de 15 minute în Parlamentul României. Vor lua cuvântul și Ciolacu, și Cîțu

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Membrii birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc, luni, pentru a lua la cunoștiință despre discursul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în ședința Legislativului de la București. Discursul lui Zelenski va avea 15 minute și vor lua cuvântul și Ciolacu, și Cîțu.

„Memorandum intern: Discursul Preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Parlamentul României și Scrisoare din partea Ambasadei Ucrainei în România prin care este confirmată disponibilitatea Părţii Ucrainene de a desfăşura evenimentul în data de 4 aprilie 2022, orele 19:00”, sunt celer două puncte de pe ordinea de zi a ședinței de luni a BPR.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa luni, la ora 19.00, Parlamentului României, a spus președintele Senatului, Florin Cîțu.

„Astăzi (luni - n.r.) la ora 19.00 vorbește președintele Zelenski în Parlamentul României. Ar trebui să fim cu toții onorați de acest lucru”, a spus Cîțu.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a admis că luni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar putea adresa Parlamentului României, chiar dacă Biroul Permanent nu a fost informat.

„Cred că pe cale diplomatică, nu calea de Facebook și încercarea pe Facebook de a ne face imagine... Calea diplomatică este cea normală. Eu până la ora 12:30 (luni - n.r.), când avem un birou permanent reunit aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic, mai ales într-o situație atât de importantă”, a spus Ciolacu.

Pe ordinea de zi a BPR este si scrisoarea din partea Ambasadei Ucrainei în România prin care este confirmată disponibilitatea părţii ucrainene de a desfăşura evenimentul în data de 4 aprilie 2022, ora 19:00.

Discursul lui Zelenski va avea 15 minute. Vor lua cuvântul președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.