Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski, după evacuarea civililor din Azovstal: 'Pregătim a doua etapă a misiunii, pentru răniți și medici'

Time
Volodimir Zelenski Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus sâmbătă că autoritățile se pregătesc, împreună cu organizațiile internaționale, să evacueze soldații răniți și medicii de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, după ce sâmbătă s-a terminat evacuarea tuturor civililor femei, bătrâni și copii.

„Mulțumim echipelor Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Organizației Națiunilor Unite pentru că ne-au ajutat să realizăm prima fază a misiunii de evacuare a Azovstal. Peste 300 de femei și copii au fost salvați. Și acum pregătim a doua etapă a misiunii de evacuare - răniții și medicii. Desigur, dacă toată lumea este de acord. Desigur, dacă nu există minciuni. Desigur, lucrăm și pentru a ne îndepărta armata. Toți eroii care îl apără pe Mariupol. Acest lucru este extrem de dificil. Dar este important. Sunt sigur că toată lumea înțelege cauza principală a acestei complicații, precum și unde este cauza. Dar nu ne pierdem speranța. Nu ne oprim”, a zis liderul ucrainean.

Zelensky a spus că se discută în prezent calea diplomatică de ieșire din adăposturile subterane Azovstal, care este luată cu asalt de ocupanții ruși.

Președintele a spus că pe 7 mai autoritățile ucrainene plănuiesc să deschidă coridoare de evacuare din Mariupol și așezările din jur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.