Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: E doar o chestiune de timp până când Rusia va fi declarată stat terorist

Lista neagra The black list

Recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic, ci trebuie făcută ca apărare eficientă a lumii libere, a afirmat, sâmbătă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

"Recunoaşterea legală formală a Rusiei ca stat terorist, în special recunoaşterea de către Departamentul de Stat al Statelor Unite, este necesară nu ca un gest politic, ci ca o apărare eficientă a lumii libere. Această decizie va îngreuna în mod automat existenţa statului terorist şi va întrerupe automat diverse legături politice şi de afaceri pe care Rusia le-ar menţine altfel.

Şi toate acestea se vor întâmpla sută la sută. Va trebui făcută – este doar o chestiune de timp şi de format de luare a acestei decizii. Şi cu cât se va întâmpla mai devreme, cu atât mai puţin rău va avea timp de făcut Rusia", a spus Zelenski, în discursul adresat naţiunii.

El a mai spus că vor fi găsiţi toţi vinovaţii pentru atacul de la închisoarea Olenivka.

"Toate probele acestei infracţiuni comise de ocupanţi vor fi strânse. Toţi sunt vinovaţi – cine a aprobat, cine a organizat, cine i-a bombardat pe aceşti oameni, cine ştia despre asta – toţi vor fi găsiţi. Dar totuşi, acest lucru nu este suficient acum. Trebuie să existe măsuri legale din partea comunităţii mondiale împotriva statului terorist.

Condamnarea la nivel de retorică politică nu este suficientă pentru această crimă în masă. Ce relaţie poate fi cu teroristul după aceea? Ce fel de afaceri se pot face cu o astfel de ţară? Diplomaţii ucraineni şi toţi prietenii Ucrainei din străinătate îşi vor spori şi mai mult activitatea pentru a urmări şi distruge toate acele legături ale statului terorist cu lumea liberă, pe care Rusia încă le foloseşte", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.