Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din Israel l-a desemnat pe Zelenski cel mai influent evreu din lume

Time
Volodimir Zelenski Time

Publicaţia israeliană The Jerusalem Post a prezentat, duminică, lista anuală a "celor mai influenți evrei din lume", scrie TASS, potrivit Rador.

Pe primul loc, autorii l-au plasat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Potrivit publicației, anul acesta, președintele ucrainean a câștigat statutul de "personaj global", rar pentru un politician.

Pe fondul situației din jurul Ucrainei, Zelenski este şi "unul dintre cei mai puternici oameni din lume de astăzi, nu doar cel mai influent evreu din lume", susține The Jerusalem Post.

Autorii listei l-au plasat pe locul doi pe premierul israelian, Yair Lapid, iar pe poziţia a treia pe premierul francez Élisabeth Borne, ai cărei părinţi au supravieţuit Holocaustului, notează publicaţia.

Potrivit versiunii The Jerusalem Post, lista celor mai influenți zece evrei de pe planetă îi include, de asemenea, pe ambasadorul SUA în Israel, Thomas Nides (locul 4), fostul premier al Israelului, actualul lider al opoziției, Benjamin Netanyahu (locul 5) şi pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken (locul 8). În total, lista conține 50 de nume. Printre aceștia se numără politicieni, personalităţi publice, oameni de știință, antreprenori, personalități culturale de origine evreiască, care trăiesc atât în ​​Israel, cât și în străinătate.

Publicarea listei de către The Jerusalem Post este programată să coincidă cu Noul An 5783 conform calendarului evreiesc, care este sărbătorit în acest an începând din seara zilei de 25 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.