Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski face apel la Belarus să nu se lase antrenat în războiul declanșat de Rusia

tfiglobalnews.com
belarus rusia ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat marţi convingerea că Belarusul - un aliat apropiat al Moscovei - nu se va lăsa 'antrenat' în războiul declanşat de Rusia împotriva ţării sale, notează France Presse.

'Noi credem că Belarusul nu se va lăsa antrenat în acest război, dar provocări există şi ele vor continua', a afirmat Zelenski, prin videoconferinţă, la forumul anual al grupului The Economist privind lumea în schimbare, ce se desfăşoară anul acesta la Atena.

Preşedintele ucrainean a făcut referire, se pare, la declaraţii recente ale liderului belarus Aleksandr Lukaşenko, care duminică a afirmat că sistemele antiaeriene din Belarus au interceptat rachete lansate de forţele ucrainene şi a ameninţat 'să riposteze'.

De la declanşarea de către Kremlin a atacului asupra Ucrainei, la 24 februarie, Belarusul a servit ca bază din spatele frontului pentru forţele ruse.

'Multe rachete de calibru diferit au fost lansate de pe teritoriul Belarusului şi au provocat multă suferinţă Ucrainei', a afirmat Zelenski.

'Totuşi, noi înţelegem că aceasta nu are legătură cu vreo decizie a poporului belarus', a spus în continuare preşedintele ucrainean, invitându-i pe cetăţenii belaruşi 'să facă tot posibilul pentru a nu se lăsa târâţi în acest război' şi 'să-şi asume responsabilităţile' în acest sens.

Pentru orice eventualitate, Ucraina va fi 'pregătită' în cazul unui atac din partea Belarusului, a asigurat Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.