Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski le reamintește germanilor de trecutul lor nazist: 'Există anumite bariere psihologice în calea furnizării de arme Ucrainei'

captură facebook
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei a declarat pentru Reuters într-un interviu că rezultatul războiului cu Rusia, aflat acum în a șaptea lună, depinde de livrarea rapidă de arme străine către țara sa.

Refuzul Berlinului de a aproviziona Kievul cu tancuri ar putea fi cauzat de anumite bariere din cauza "trecutului nazist" al Germaniei, crede președintele ucrainean. El a menționat că "ecourile naziste" nu permit Germaniei să transfere fidel echipamentele de care Ucraina are nevoie. "În Germania, există anumite bariere psihologice în calea furnizării de arme Ucrainei legate de trecutul său nazist", a spus Zelenski.

El a spus că astfel de livrări sunt vitale pentru ca Ucraina să se apere împotriva a ceea ce el a numit „fascismul” rusesc. El a acuzat deseori Berlinul că trage de timp în privința furnizării de arme.

Zelenski a declarat că a fost convins că livrările de arme străine către Ucraina ar fi scăzut dacă Kievul nu ar fi lansat contraofensiva și că câștigurile teritoriale vor impresiona alte țări.

„Cred că acesta este un pas foarte important care a influențat sau va influența deciziile anumitor alte țări”, a spus el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.