Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful regiunii Herson; armata ucraineană va încerca recucerirea regiunii ocupate de ruși

dw.com
harta-ucraina-donbas-zaporojie-herson

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful regiunii Herson, Ghenadi Laguta și i-a încredințat temporar lui Dmytro Butrii atribuțiile de șef al Administrației Regionale de Stat Herson. În paralel, locuitorii regiunii Herson sunt îndemnați să părăsească regiunea, iar cei care nu pot să facă asta, să se pregătească pentru ostilități, să caute adăpost, apă și hrană pentru a supraviețui ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat prim-vicepreședintele Consiliului Regional Herson, Yuriy Sobolevskyi.

„Oamenii noștri trebuie să plece. Știu că este foarte greu, dar trebuie făcut. Cei care nu o pot face în niciun fel ar trebui să se pregătească: va fi nevoie din nou de adăpost, este necesar să se pregătească o rezervă de apă, o anumită rezervă de hrană pentru a supraviețui asaltului trupelor noastre. Băieții noștri vor lucra cât mai atent și chirurgical pentru a salva fiecare viață, dar războiul este război”

Viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereshchuk a făcut și el apel apel la rezidenții Herson și Zaporojie să plece din aceste zone prin toate mijloacele posibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.