Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a răbufnit după plecarea rușilor din Herson: 'Este o zi istorică. Eliminăm deja simbolurile rusești!'

businessmagazin.ro
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comentat pentru prima dată informațiile despre intrarea forțelor armate ale Ucrainei în Herson, ocupat de la începutul războiului.

"Astăzi este o zi istorică. Ne întoarcem Herson. De acum, oamenii noștri sunt la periferia orașului, mai este foarte puțin și începem să intrăm. Dar unități speciale sunt deja în oraș. Locuitorii din Herson au așteptat. Nu au abandonat niciodată Ucraina. Speranța pentru Ucraina este întotdeauna justificată, iar Ucraina se întoarce întotdeauna pe cont propriu", a declarat președintele în discursul său din această seară, potrivit presei ucrainene.

Președintele a adăugat că este fericit să vadă cum oamenii, în ciuda tuturor amenințărilor, prețuiau steagurile ucrainene și credeau în Ucraina.

"Și chiar și atunci când orașul nu a fost încă complet curățat de prezența inamică, locuitorii înșiși elimină deja simbolurile rusești și orice urmă a șederii ocupanților în Herson de pe străzi și clădiri. La fel s-a întâmplat și în toate celelalte orașe eliberate de apărătorii noștri. Va fi la fel și în acele orașe care încă așteaptă întoarcerea noastră. Ucraina va veni la tot poporul său", a spus Zelenski.

Președintele a mulțumit tuturor unităților Forțelor de Apărare, care asigură acum desfășurarea acestei operațiuni ofensive în sud și care s-au apropiat astăzi de regiunea Herson.

De asemenea, Zelenski a publicat un videoclip de la Herson, unde locuitorii din Herson sărbătoresc întoarcerea forțelor armate ale Ucrainei în lumina focului și a farurilor mașinilor.

Vezi și: Rușii rămân o forță în Herson: Moscova va păstra în continuare controlul asupra a 60% din regiune, inclusiv asupra coastei de-a lungul Mării Azov (analiză CNN)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.