Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski regretă demisia lui Johnson: 'Am primit această veste cu tristețe! Carisma dumneavoastră este specială'

boris johnson zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o discuție telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, în care și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul puternic al Ucrainei.

În legătură cu anunțul lui Johnson privind demisia acestuia, Zelenski și-a exprimat recunoștința sinceră față de prim-ministru pentru sprijinul său puternic și intransigent, precum și pentru conducerea sa în apărarea intereselor Ucrainei pe scena internațională.

"Cu toții am primit această veste cu tristețe. Nu numai eu, ci și întreaga societate ucraineană, care vă este foarte simpatică. Întregul meu birou și toți ucrainenii vă mulțumesc pentru ajutor. Nu avem nicio îndoială că sprijinul Regatului Unit va continua, dar conducerea personală și carisma dumneavoastră au făcut-o specială", a spus Zelenski.

De asemenea, el l-a informat pe Johnson despre evoluția situației actuale.

Au mai fost discuții și despre starea actuală și perspectivele cooperării ucraino-britanice. Partidele au acordat o atenție deosebită aspectelor legate de cooperarea în domeniul apărării și de sprijinul politic pentru Ucraina. Un alt subiect cheie al discuțiilor a fost deblocarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene.

Vezi și: Ultima promisiune făcută de Johnson pentru Zelenski: 'Livrăm arme Ucrainei atâta timp cât este necesar'

Boris Johnson, care a demisionat în cursul zilei de astăzi din funcția de lider al Partidului Conservator din Marea Britanie, a vorbit în această după-amiază cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, "pentru a reitera sprijinul ferm al Regatului Unit", a anunțat Downing Street.

Vezi și: Boris Johnson demisionează, dar vrea să conducă Guvernul interimar: 'Sunt foarte trist să renunț la funcția de premier' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.