Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, schimbare la 180 de grade: 'Nu putem spune exact ce rachete sau părți ale acestora au căzut pe teritoriul Poloniei'

mediafax.ro
zelenski

Volodimir Zelenski și-a schimbat parțial atitudinea față de evenimentul din Polonia! „Nu putem spune exact ce rachete sau părți ale acestora au căzut pe teritoriul Poloniei”, este părerea liderului de la Kiev de joi, asta în condițiile în care inițial susținea că racheta a fost una rusească.

"Până la finalizarea anchetei, nu putem spune exact ce rachete sau părți ale acestora au căzut pe teritoriul Poloniei. Dar am văzut imagini cu diametrul craterului. Acestea nu ar putea fi doar rămășițele sistemelor antirachetă. Toată lumea ar trebui să înțeleagă că aproape 100 de rachete au fost trase în acea zi", a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Forumul Bloomberg pentru Noua Economie, transmite Interfax-Ucraina.

Președintele ucrainean a adăugat că este recunoscător lumii pentru că a sprijinit Ucraina cu sisteme de apărare aeriană. El a mai precizat că nu este prima dată când părți ale unei rachete rusești cad pe teritoriul unei alte țări.

"Nu știu exact ce s-a întâmplat 100% de data asta. Lumea, de asemenea, nu știe 100%. Sunt sigur că a fost o rachetă rusească", a spus președintele ucrainean. Zelenski a adăugat, de asemenea, că este recunoscător că Ucraina nu a fost învinuită pentru că se lupta cu rachete rusești pe propriul teritoriu.

Schimbarea de optică a președintelui ucrainean vine în contextul în care președintele SUA, al Poloniei, șeful NATO și al Pentagonului susțin că racheta care a căzut în Polonia era una ucraineană.

Poziția inițială avută de Volodimir Zelenski

Zelenski a spus inițial că nu are niciun motiv să nu creadă rapoartele comandanţilor săi militari, care susţin contrariul: "Nu am nicio îndoială că nu a fost vorba de o rachetă a noastră. Nu are sens pentru mine să nu am încredere în militarii ucraineni. Am fost la război cu ei. Am opinia mea: conform rapoartelor noastre militare, cred că a fost vorba de o rachetă rusească", a spus președintele ucrainean, potrivit Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.