Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski susține că mulți oligarhi din Rusia i-au propus ajutor financiar: Vor să ne ajute armata/ Video

The Jerusalem Post
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că mai mulţi oameni de afaceri ruşi s-au oferit să doneze bani pentru a ajuta Ucraina, inclusiv pentru a sprijini armata, transmite AFP.

În cadrul unui interviu prin videoconferinţă cu mai multe mass-media ruse, preşedintele Zelenski a spus că a primit "semnale" din partea mai multor oameni de afaceri ruşi, printre care miliardarul Roman Abramovici, un prieten apropiat al lui Vladimir Putin vizat de sancţiunile Uniunii Europene şi ale Marii Britanii.

"Am primit semnale de la el şi de la alţi câţiva oameni de afaceri, care ne propuneau:"putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva"', a spus preşedintele Ucrainei.

"Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstruirea ţării după război."Suntem pregătiţi să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau undeva în Elveţia, ne dorim. Dar ce putem face pentru a nu mai figura pe lista sancţiunilor?" a spus Volodimir Zelenski.

"Anumite persoane nu vor să îşi dea numele şi spun că vor să ne ajute armata, fiind în acelaşi timp cetăţeni ai Federaţiei Ruse", a continuat el.

Preşedintele Zelenski a asigurat apoi că, indiferent cine sunt oamenii de afaceri care sunt gata să dea bani pentru a sprijini armata ucraineană, Ucraina este pregătită "să le asigure siguranţa, să le ofere de lucru şi să permită afacerii lor să continue".

"Vorbesc în mod specific despre sancţiunile din statul nostru. Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane", a explicat el, subliniind că nu este "obligatoriu să fie făcută public".

Potrivit Wall Street Journal, Volodimir Zelenski i-ar fi cerut miercuri lui Joe Biden să nu-l sancţioneze pe Roman Abramovici, apreciind că oligarhul ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.