Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski, despre contraofensivă: Ucraina nu intenţionează să ocupe teritorii ale Federației Ruse

Facebook
razboi soldat armata

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că nu Ucraina a început războiul cu Rusia și că Ucraina nu va duce luptele pe teritoriul acestei ţări, conform agenției RBC, scrie Rador, în contextul în care forțele armate ucrainene încearcă să impingă trupele ruse înapoi pe teritoriul Federației Ruse.

„Ucraina nu luptă pe teritoriul Federației Ruse. Ucraina luptă exclusiv pe teritoriul său independent și își eliberează propriile teritorii. Punct. Noi nu am început un război, nu avem nevoie de nimic în plus, nu intenţionăm să luăm nimic de la nimeni, dar nici nu suntem dispuşi să dăm, astfel că luptăm. Dacă eram gata să renunţăm la ceea ce este al nostru, nu am fi luptat”, a declarat Zelenski, marţi, în timpul unei întâlniri cu presa.

Liderul de la Kiev a subliniat că Ucraina nu intenţionează să captureze teritoriul vreunui stat, afirmația fiind făcută pe fondu

„Toate acestea afectează atitudinea față de noi ca viitor membru al NATO sau ca stat civilizat. Dacă vrem să fim în UE și în NATO, trebuie să ne comportăm în consecință", a zis el. Întrebat dacă aliații s-au adresat Ucrainei în legătură cu presupusa folosire a armelor lor pe teritoriul Rusiei de către insurgenţii ruşi anti-Kremlin, Volodimir Zelenski a răspuns: "Nu folosim armele pe teritoriul Rusiei". "Prin urmare, nimeni nu ni se adresează (cu aceste chestiuni - n.r)", a adăugat șeful statului ucrainean.

Zelenski a mai afirmat că prin aruncarea în aer a barajului hidrocentralei din Nova Kahovka, rușii au demonstrat că sunt conştienţi că vor trebui să fugă din Crimeea. "Ucraina va recupera tot ce îi aparţine. Și va face Rusia să plătească pentru ceea ce a făcut", a subliniat liderul de la Kiev.

Luptătorii "Corpului Rus de Voluntari" și ai legiunii "Libertatea Rusiei", formaţiuni pro-ucrainene constituite din cetăţeni ruşi, au început recent mai multe raiduri în regiunea rusă Belgorod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.