Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group a crescut cu 11,4% în perioada ianuarie-septembrie 2023

Vienna Insurance Group

În primele nouă luni din 2023, volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group (VIG) a ajuns la 10,6 miliarde de euro (în creştere cu 1,1 miliarde de euro sau 11,4%), în timp ce rata de solvabilitate a rămas la un nivel foarte ridicat, de 303,8%, se arată într-un comunicat al grupului de asigurări remis joi AGERPRES.

Un avans semnificativ al primelor a fost consemnat pe toate pieţele companiei. În regiunea ECE extinsă (Albania, Ţările Baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia şi Ucraina) volumul primelor a ajuns la 2,994 miliarde de euro (11,3%). Motoarele creşterii au fost aici evoluţia bună din Ungaria (+122,5 milioane de euro) şi din ţările baltice (+62,9 milioane de euro) şi creşterea consistentă a segmentului Casco în România (+53 milioane de euro).

În Austria, volumul de prime a fost de 3,361 miliarde de euro (2,3%), iar în Republica Cehă de 1,769 miliarde de euro (9,2%). În ambele ţări creşterea s-a datorat în mare parte segmentului asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi şi asigurărilor de sănătate.

Polonia a consemnat o creştere de două cifre, până la un volum al primelor de 1,150 miliarde de euro (16%) - rezultat obţinut datorită evoluţiei foarte bune pe segmentele asigurărilor Casco, alte proprietăţi şi răspunderi şi cel al asigurărilor de viaţă cu primă unică.

Regiunea Pieţe speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein, Turcia) a generat prime în valoare de 769 milioane de euro (42,1%), creşterea fiind datorată în mare parte evoluţiei din Turcia pe segmentele asigurări de viaţă, auto şi proprietăţi şi răspunderi.

"Contextul geopolitic şi economic este în continuare marcat de provocări. Cu toate acestea, grupul VIG a consemnat o evoluţie foarte bună şi a demonstrat încă o dată că este foarte bine poziţionat atât din punct de vedere operaţional, cât şi al capitalizării. De asemenea, urmăm îndeaproape obiectivul privind profitul înainte de impozitare şi estimăm că în 2023 câştigul se va situa în partea superioară a intervalului ţintă", a spus Hartwig Loger, CEO şi preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group.

La sfârşitul trimestrului trei din 2023, rata de solvabilitate a grupului (incluzând măsurile tranzitorii) a fost de 303,8%, în creştere faţă de nivelul de 282% din prima jumătate a anului 2023. Aceasta subliniază capitalizarea puternică a grupului VIG, confirmată recent şi de ratingul "A plus" cu perspectivă stabilă, acordat de agenţia de rating Standard & Poor's (S&P). Potrivit S&P, la sfârşitul anului 2022 şi la jumătatea lui 2023, VIG beneficia de o capitalizare solidă, peste nivelul "AAA".

Prognozele de creştere pentru pieţele cheie ale VIG din ECE se menţin peste media UE. Companiile VIG consemnează o evoluţie bună în ciuda condiţiilor economice nefavorabile şi a câtorva fenomene meteo extreme. Reprezentanţii VIG sunt încrezători că profitul înainte de impozitare al Grupului pentru întregul an 2023 se va situa în partea superioară a intervalului ţintit de 700 - 750 milioane de euro.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Circa 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 28 de milioane de clienţi.

Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenţii internaţionale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală şi de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.