Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volumul 'Două piese de teatru' semnat de Corina Chiriac va fi lansat luni, la Teatrul Odeon

impact.ro
corina chiriac

Volumul "Două piese de teatru" semnat de Corina Chiriac va fi lansat luni, în foaierul Teatrului Odeon, de la ora 18,00, informează un comunicat transmis AGERPRES.

"Personal, am iubit încă de copil Spectacolul ca fenomen şi Artiştii ca făuritori de fenomen. La 21 de ani, absolvisem Facultatea de Teatru, mă lansasem deja în industria muzicală şi mă pregăteam de o carieră de solist vocal. Parcă înţelegând că s-ar putea să nu mai joc teatru, am scris, într-o vacanţă de vară, prima mea piesă de teatru - 'De profesie amant'. M-am jucat cu textul, cu rolurile şi, după ce piesa a fost gata, am încuiat-o într-un sertar. Mă aşteptau turnee, concerte, emisiuni de televiziune... Pe la 35 de ani, eram deja o interpretă de muzică uşoară consacrată. Într-o iarnă teribil de geroasă, când nu se ţineau concerte şi nu se pleca în turneu, mi s-a făcut dor de teatru şi am scris o a doua piesă, 'Serenadă pentru Carul Mare'. Textele reprezintă genul de teatru care se scria şi se prezenta publicului până prin anii 1990, când, răsturnându-se întreaga arătură politico-socială, s-a crezut că este nevoie de o schimbare şi în textul, şi în forma de reprezentaţie a spectacolului de teatru clasic", a declarat Corina Chiriac, citată în comunicat, potrivit Agerpres.

Cartea, apărută la Editura "Şcoala Ardelelană", cuprinde piesele de teatru "Amant de profesie" şi "Serenadă pentru Carul Mare" scrise, prima, la începutul anilor '70 şi cea de-a doua la mijlocul anilor '80. Textele spumoase, savuroase, jucabile şi astăzi redau situaţii diferite de viaţă care şi-au păstrat trista sau suava actualitate, precizează sursa citată.

La eveniment vor lua cuvântul Vasile George Dâncu - director editura "Şcoala Ardelelană", actorul Florin Zamfirescu - fost coleg de generaţie, alături de care a jucat roluri frumoase în studenţie, prof. dr. Stephan Poen - reputat scriitor, muzicolog, medic foniatru şi bariton, regizorul de teatru Şeban Puiu, Cristina Popescu - director general Romfilatelia, dr. Cristina Păiuşan-Nuică (Muzeul Naţional de Istorie a României).

Evenimentul de lansare se va încheia cu o sesiune de autografe oferite de Corina Chiriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.