Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volumul 'Învierea lui Hristos, bucuria sufletului' a fost lansat într-un eveniment online

basilica.ro
proiect școlar zoom

Joi a fost lansat, într-un eveniment online, volumul în format digital „Învierea lui Hristos, bucuria sufletului”. Cartea conține gândurile unor elevi români din țară și de peste granițe referitoare la cea mai importantă sărbătoare a creștinătății și la felul în care o trăiesc românii.

Copiii, cu vârste cuprinse între trei și 16 ani, au realizat activități practice legate de obiceiurile de Paști, apoi au făcut schimb de impresii și idei. Acestea au fost publicate în volumul lansat joi, scrie Basilica.ro.

Cartea poate fi răsfoită pe site-ul liceului ieșean. Ea cuprinde lucrări ale elevilor din Iași, Oradea, Târgu Neamț, Bihor, Caraș-Severin, Suceava, dar și ale elevilor români din Germania, Italia și Republica Moldova.

„Volumul a izvorât din sufletele pure ale unor copii ce trăiesc fiecare clipă a sărbătorilor pascale cu mult entuziasm, păstrat veșnic în inimile mai multor generații ale unui popor care se mândrește cu originile sale”, a declarat profesoara Floricica Morariu de la Liceul „Grigore Moisil” din Iași.

„Pe parcursul celor nouă zile ale atelierului organizat de Paști am regăsit în postările participanților obiceiuri uitate de mulți”, a adăugat ea.

Profesoara a mai spus că tinerii participanți au avut prilejul de a se mândri cu bunicii și ceea ce aceștia le-au transmis: „Aflaseră de existența unor tradiții la căldura sobei casei bătrânești”, a spus Florica Morariu.

Activitățile de până acum au demonstrat că românii din diaspora nu-și abandonează tradițiile și le e dor de ele și de tot ce are legătură cu țara.

Lansarea face parte din Proiectul „Tradiții și obiceiuri de o parte și de alta a Prutului și ale românilor de pretutindeni”, inițiat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și derulat în parteneriat cu școli de peste granițe – din Republica Moldova și din diaspora.

Coordonatoarele proiectului sunt prof. Floricica Morariu, împreună cu prof. Ines Crețu, prof. Simona Iuscinschi, prof. Lăcrămioara Tufescu de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași.

Proiectul va continua cu o etapă similară și în preajma sărbătorii Crăciunului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.