DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Volumul valoros de studii românești despre relația dintre teologie, filosofie și știință

basilica.ro
volum carte

Editura Basilica pune la dispoziție o culegere valoroasă de studii românești, în limba engleză, despre relația dintre teologie, filosofie și știință.

Lucrarea se intitulează ‘The Relationship Between Theology, Philosophy and Science: an Easten Christian Perspective’.

Pe lângă texte semnate de Adrian Lemeni și Arhid. Sorin Mihalache – coordonatorii volumului – se regăsesc articole de: Costea Munteanu, Dan Chițoiu, Pr. Petre Comșa, Pr. Răzvan Ionescu, Ștefan Afloarei, Ștefan Trăușan-Matu.

Prefața volumului este semnată de Patriarhul Daniel, scrie Basilica.ro.

Preafericirea Sa subliniază că expereința din ultimii cincisprezece ani ne permite să afirmăm continuitatea unui dialog între teologie, filosofie și știință în România, dialog care a fost sprijinit în mod activ și încurajat de Biserica Ortodoxă Română.

„Credința nu se bazează pe ignoranță sau pe ostilitate faţă de cercetarea științifică sau filosofică, condusă de rațiune, ci este un mod superior de cunoaștere, exprimând comuniune cu Adevărul – Creatorul universului și Dăruitorul vieții veșnice, care transcede orice demonstrație”, scrie Patriarhul României.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – www.librariacartilorbisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.