Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voluntarii ATOR Banatul de Munte ajută în continuare zeci de persoane din Reșița, pe fondul pandemiei de coronavirus

Varstnica

Încă de la începutul stării de urgență instaurate în România, în 16 martie, voluntarii Asociației Tineretului Ortodox Român (ATOR) Banatul de Munte desfășoară un proiect intitulat „Mâinile bucuriei” prin care sprijină persoanele vulnerabile să depășească criza medicală generată de Covid-19.

Inițial, campania s-a adresat vârstnicilor care erau ajutați prin achiziționarea produselor alimentare și farmaceutice. În acest mod, au fost ajutate peste 30 de persoane, potrivit Basilica.ro.

Citește și: O patroană de hotel transformat în locație de CARANTINĂ a izbucnit la adresa românilor: Colegii mei îndură injurii

Ulterior, campania s-a îndreptat și spre alte categorii afectate de pandemia de coronavirus, respectiv, către cei afectați de suspendarea activității la locul de muncă, întreruperile pentru anumite servicii sociale, ș.a. Voluntarii au reușit să strângă, cu ajutorul donatorilor, o sumă de bani prin care au sprijinit peste 40 de persoane cu o masă caldă de 7 ori în ultimele două săptămâni.

În perioada 31 martie – 7 aprilie, prin grija Bisericii și sprijinul donatorilor, au fost distribuite 234 porții de mâncare, în valoare de 3.260 lei, și au fost cumpărate alimente în valoare de 1.664 lei pentru o mare parte dintre beneficiari.

Citește și: Bucureștenii spun că nu pot respira din cauza aerului poluat! Ministrul Mediului: 'Arde fosta fermă de porci din Periș'

Organizația de tineret a Episcopiei Caransebeșului, ATOR Banatul de Munte, continuă aceste acțiuni atât timp cât este nevoie și solicită ajutor și de la cei interesați în a oferi suport reșițenilor vulnerabili în această perioadă.

Campania „Mâinile bucuriei” se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, având ca parteneri instituții din Reșița și donatori privați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.