Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volvo va investi 1,2 miliarde de euro pentru a construi o nouă uzină de asamblare în Slovacia

volvo

Constructorul auto suedez Volvo Car Group a anunţat vineri că va investi 1,2 miliarde de euro pentru a construi o nouă uzină de asamblare în Slovacia, transmite Reuters.

Noua uzină din Slovacia, cea de-a treia facilitate de producţie a Volvo din Europa, va produce în exclusivitate vehicule electrice, în conformitate cu planurile constructorului suedez de a produce numai vehicule electrice de la finele acestui deceniu, potrivit Agerpres.

Volvo Cars este controlat de grupul chinez Geely care a preluat producătorul suedez de autoturisme de la Ford Motor în anul 2010 pentru 1,8 miliarde de dolari.

Volvo Cars are în prezent două uzine în Europa, una în Suedia şi alta în Belgia, şi până la mijlocul deceniului vrea să construiască a treia fabrică din Europa, pentru a-şi îndeplini ţinta de producţie de 1,2 milioane de vehicule pe an.

Mai mulţi producători auto, precum Volkswagen, Kia, Peugeot şi Jaguar Land Rover, au uzine de asamblare în Slovacia, ţară unde anual sunt produse mai mult de trei milioane de vehicule, majoritatea destinate exportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.