Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vorba vine agenți de 'pază': polițiștii i-au prins băuți sau când dormeau în post

https://www.phon.ro/
Paznic

Mai mulţi agenţi de pază care au fost surprinşi în timp ce dormeau la locul de muncă sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice au fost amendaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău în cadrul unei acţiuni de verificare, relatează Agerpres.

Potrivit datelor comunicate luni de IPJ, o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului a avut loc la nivelul judeţului Buzău la sfârşitul săptămânii trecute, oamenii legii aplicând amenzi de peste 9.000 de lei.

"Poliţiştii, împreună cu jandarmi, au efectuat controale la 76 de obiective (unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare, cazinouri şi alte societăţi comerciale), unde au fost verificaţi 78 de agenţi de pază. Faţă de 28 dintre aceştia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru abateri săvârşite la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor (9), la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (9), la OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (8) şi 2 pentru alte acte normative. Patru dintre cei sancţionaţi au fost depistaţi de poliţişti în timp ce dormeau (...). Au fost efectuate 48 de testări cu aparatul etilotest, în cazul unui agent de pază valoarea înregistrată fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. (...) Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 9.850 lei', se menţionează într-un comunicat al IPJ.

Conform sursei citate, în unul dintre cazuri a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

"În cazul unei societăţi comerciale, având în vedere numărul mare de cazuri în care agenţii de pază au fost surprinşi dormind în timpul serviciului, fiecare invocând programul 'obositor' de lucru, s-a înaintat o notificare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău în vederea verificării aspectelor legale", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.