Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vosganian iese la rampă - mesaj către susținătorii lui Kovesi: 'De ce nu v-ați arătat indignați când s-a dovedit că unele anchete DNA au fost o înscenare?'

varujan vosganian

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian s-a întrebat de ce europarlamentarii și protestatarii, care au transmis mesaje de susținere pentru fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, nu s-au arătat indignați față de anchetele la adresa lui Tiberiu Nițu sau Toni Greblă care s-au dovedit a fi o înscenare.

„Am o nelămurire, stimați parlamentari europeni și protestatari localnici care vă arătați indignați și adresați mesaje de susținere fostei șefe a DNA: - De ce nu v-ați arătat indignați și nu ați trimis mesaje de susținere procurorului general Tiberiu Nițu, când a fost cercetat de DNA? Tiberiu Nițu a demisionat din funcție și s-a dovedit că ancheta a fost o înscenare. - De ce nu v-ați arătat indignați și nu ați trimis mesaje de susținere judecătorului de la Curtea Constituțională Toni Greblă când a fost cercetat de DNA? Toni Greblă a demisionat din funcție și s-a dovedit, iarăși, că ancheta a fost o înscenare”, a scris Varujan Vosganian, duminică, pe Facebook.

„Nu-i așa că cei care fac înscenări și distrug carierele unora trebuie susținuți și elogiați, în timp ce victimele trebuie hulite și disprețuite?”, a completat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Andrei Caramitru șochează - 'soluția' ca Laura Codruța Kovesi să fie numită 'direct' procuror șef european

Mai multe persoane au ieșit sâmbătă seară în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta față de actuala guvernare și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției.

„Vrem demisia de Guvernului de urgență, să lase justiția să-și facă treaba. (...) Dosarul lui Kovesi este politic”, a spus Violeta Crețu, din Galați.

„Ce s-a întâmplat lui Kovesi i se poate întâmpla oricui. (...) Nu se mai poate cu ordonanțele. Nu se poate schimba nimic în bine cu actualui Guvern”, a declarat Mugurel.

De asemenea, președintele Parlamentului European Antonio Tajani a afirmat, vineri pe Twitter, că este îngrijorat de veștile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, precizând că PE susține candidatura acesteia la șefia Parchetului UE și că va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.

Mai mulți eurodeputați, printre care și câțiva din conducerea Comisiei LIBE, Judith Sargentini și Ana Gomes, au criticat, prin mesaje pe Twitter, măsura controlului judiciar dispusă de Secția de anchetare a magistraților în cazul Laurei Codruța Kovesi, candidat pentru funcția de procuror-șef european.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritas Schinas, a declarat, vineri, că e crucial ca toți candidații înscriși pentru șefia Parchetului European, printre care se număr și Laura Codruța Kovesi, să fie tratați corect și să poată participa la toți pașii procedurii de selecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.