Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot diaspora: Corlatean, cu demisia desupra capului, arata cu degetul alti vinovati

corlatean

Ministerul de externe Titus Corlatean a fost amenintat cu demisia de Victor Ponta daca va exista chiar si un roman care sa nu reuseasca sa voteze in turul doi al alegerilor prezidentiale in strainatate. Acesta explica insa ca nu MAE este responsabil de votul din diaspora, mai mult decta atat el arata cu degetul alti vinovati pentru prostul mers al lucrurilor - membrii de partide.

"Nu MAE gestioneaza ziua votului. Cam 136 de reprezentanti ai partidelor politice care dintr-un motiv sau altul nu au participat la procesul electoral a redus numarul membrilor din sectiile de vot si numarul stampilelor.

Am cerut sa completam aceste gauri cu diplomati de la MAE. Imi pare extrem de rau de situatiile respective, nu a fost o situatie deliberata", a pus Titus Corlatean la dcnews.ro.

El a precizat de asemnea ca in urma discutiilor cu BEC de marti au fost gasite o serie de solutii pentru ca situatia de duminica sa nu se mai repete si sa se eficientizeze procedura de vot in diaspora.

"Problema care se pune este accelerarea procedurilor, multumim BEC ca a acceptat propunerea noastra de a completa din timp declaratia pe proprie raspundere", a mai spus Corlatean.

Ministrul de externe a facut o comparatie intre situatia de la votul din diaspora din 2009 si cea din 2014. Acesta sustine ca in urma analizarii ambelor situatii se constata fraudarea alegerilor in 2009.

"Discutam de discutia de la Paris. La Paris in 2009 a fost o singura sectie cu 6 cabine de vot, in 2014 au fost 2 sectii cu 7 cabine. La fiecare sectie de vot fiind un flux continuu, au votat cam 2100 de persoane.

In 2009, la Paris, au votat 3.700 de persoane care nu pot fi explicate realist de puterea de atunci. O explicatie ar fi completarea pe picior, neregulamentara si nelegala a documentelor prevazute de lege.

A fost facut rasol ca sa intre cat mai multa lume la vot. Exista declaratii ale presedintelui sectiei de vot ca 50% dintre documentele de la Paris au fost completate neregulamentar. In 2014 nu s-a mai vorbit de vot multiplu, dar din cauza completarii regulamentare a declaratiilor s-au lungit acele cozi.

Prin comparatie, se demonstreaza ca in 2009 lucrurile au fost total in neregula", a explicat Corlatean

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.