Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votarea eșalonată și Managementul fluxului de alegători - conditii puse de unele state din UE

Operation World
Irlanda
Autotitățile irlandeze au solicitat Ambasadei României la Dublin respectarea mai multor condiții pentru a permite desfășurarea în bune condiții a alegerilor parlamentare pentru Senat și Camera Deputaților din 5 și 6 decembrie 2020.
Aceste condiții au fost structurate astfel:
Votarea eșalonată și Managementul fluxului de alegători
• Eșalonarea procesului de votare. Respectarea acestei condiții este un element esențial pentru autoritățile irlandeze. Potrivit acestora, această măsură ar conduce la evitarea aglomerării secțiilor de votare și formarea cozilor de așteptare. Acest lucru poate fi asigurat doar printr-o eșalonare riguroasă a sosirii la secțiile de votare. Astfel, Ambasada a întocmit, pe baza recomandarilor MAE irlandez și a experienței anterioare a altor state, următorul grafic:
Timpul alocat prezenței la vot – 5 Decembrie 2020 Prima literă a numelui de familie
7:00-11:00 A, B, C, D, E, F, G
11:00-15:00 H, I, J, K, L, M, N
15:00-19:00 O, P, Q, R, S, Ș, T, Ț
19:00-21:00 U, V, X, Y, Z
Timpul alocat prezenței la vot – 6 Decembrie 2020 Prima literă a numelui de familie
7:00-09:00 U, V, X, Y, Z
09:00-13:00 O, P, Q, R, S, Ș, T, Ț
13:00-17:00 H, I, J, K, L, M, N
17:00-21:00 A, B, C, D, E, F, G
• Permiterea accesului în secțiile de votare doar a persoanele care votează. În acest sens, autoritățile irlandeze adresează rugămintea alegătorilor români să evite, pe cât posibil, aducerea copiilor și a altor însoțitori (care nu votează) la secții, pentru evitarea formării de aglomerări de persoane, în special în afara secțiilor, ce ar putea genera nemulțumiri din partea comunităților locale.
• Evitarea utilizării mijloacelor de transport în comun. Dacă deplasarea către secțiile de votare se va face, totuși, cu mijlocele de transport în comun, autoritățile irlandeze roagă votanții români să respecte cu strictețe regulile stabilite de companiile de transport în comun.
• Respectarea distanțării fizice de 2 metri, care trebuie menținută în permanență, nu numai în interiorul secțiilor de votare, dar mai ales în afara acestora, în așteptarea exercitării dreptului de vot sau după ce s-a votat;
Măsuri de igienă
• Este obligatorie utilizarea dispozitivelor de dezinfectare a mâinilor puse la dispoziție în perimetrul secției de votare;
• Este obligatorie, de asemenea purtarea măștilor de protecție atât în interiorul, cât și în exteriorul secțiilor de votare, în cazul în care se formează cozi de așteptare; Ambasada adresează rugămintea ca, pentru fluidizarea fluxului de votanți, cei care se prezintă la secție să vină pregătiți cu mască și mănuși de protecție.
• Se va măsura temperatura tuturor celor care intră în secțiile de votare; persoanele cu temperatura de peste 37,3℃ nu vor avea acces în secția de votare;
• Persoanele care prezintă simptome asociate Covid-19 sunt rugate să nu se deplaseze la secțiile de votare;

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.