Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul pentru ridicarea imunității creează probleme de conștiință pentru aleși

plen parlament

Parlamentul are o atitudine sfidătoare în unele cazuri de ridicare a imunităţii, declară  deputatul Theodor Paleologu, care recunoaşte însă că în unele situaţii, deşi personal votează pentru ridicarea imunităţii, are "foarte mari probleme de conştiinţă".

"Unele situaţii sunt absolut evidente, e foarte clar că anchetele trebuie să-şi continue cursul. Nu vă ascund însă că în unele situaţii am avut foarte mari probleme de conştiinţă să votez pentru ridicarea imunităţii parlamentare. Am votat, aşa cum se aştepta opinia publică, dar mi-a fost foarte greu să votez astfel în cazul Laszlo Borbely, pentru că cererea DNA-ului nu mi s-a părut convingătoare, trebuie ca un element nou să fi intervenit în dosar (...). Am votat aşa cum mi s-a cerut, aşa cum au fost directivele partidului, dar am votat cu o mare problemă de conştiinţă că fac un lucru nedrept faţă de un coleg, dar am făcut-o", a declarat, la RFI, Theodor Paleologu.

"În alte situaţii, sunt absolut de acord că este sfidătoare atitudinea Parlamentului, în situaţii în care este evident că trebuie să se ducă mai departe o anchetă şi se face scut în jurul unui deputat sau senator, pentru că aliaţii săi politici îl susţin şi-l protejează", a mai precizat deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.