Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul PSD la moţiunea pe energie 'nu e pro sau contra' lui Virgil Popescu

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a declarat, marţi, că votul pe care parlamentarii social-democraţi îl vor da la moţiunea simplă a USR va fi împotriva unui "demers populist" al USR şi nu va fi pentru sau contra ministrului Energiei Virgil Popescu. Explicațiile vin în contextul în care mai mulți lideri PSD au cerut schimbarea din funcție a lui Virgil Popescu pentru felul în care a gestionat liberalizarea energiei și creșterea prețurilor.

"Votul pe care Partidul Social Democrat îl va da mâine pe această moţiune nu este un vot pro sau împotriva lui Virgil Popescu este împotriva unui demers populist făcut de un partid care, în afară de faptul că dezinformează populist, că nu a realizat nimic cât a fost la guvernare, nu are căderea şi legitimitatea de a ne vorbi despre ceea ce ar trebui făcut în energie, în condiţiile în care au fost principalii susţinători ai liberalizării preţului", a afirmat Simonis, la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva ministrului Energiei.

El a adăugat că "există dificultăţi în a reglementa peste noapte preţuri la energie", dar semnatarii moţiunii nu au avansat soluţii mai bune.

"De multe ori producţia a fost vândută în avans, s-a întâmplat pe vremea dumneavoastră. E uşor din nou să poţi să strigi în gura mare şi să nu vezi că toată Europa are probleme cu preţul energie. Sunt de acord, domnule Drulă, să ne punem cu toţii la masă,toţi cei care avem intenţia să rezolvăm ceva în această ţară, şi să găsim soluţiile pentru a putea corecta ce se poate corecta, din ce se întâmplă astăzi. Altfel, rămâne să ne înjurăm unii pe alţii pe aici, să ne acuzăm unii pe alţii, dar să nu se schimbe nimic", a mai spus Simonis.

Acesta a menţionat, însă, că este de acord cu faptul că Guvernul şi Virgil Popescu trebuie să facă mai mult în cazul Mintia, pentru blocarea tranzacţiei.

"Un an din cei trei ani în care s-a distrus energia din România, domnul Barna era vicepremier, deci a avizat fiecare distrugere a fiecărui obiectiv energetic important din România şi mai aveaţi cinci-şase miniştri care au fost de acord, înţeleg, cu aceste chestiuni. De asemenea, am auzit vorbind despre foarte mult de Mintia şi da, sunt de acord cu dumneavoastră că Guvernul trebuie să facă mai mult, sunt de acord cu dumneavoastră că Virgil Popescu trebuie să facă mai mult. Sunt de acord cu dumneavoastră că trebuie să vedem condiţiile în care s-a vândut Mintia şi trebuie să facem din nou împreună tot ce putem dacă putem să blocăm acea tranzacţie", a adăugat liderul PSD.

Simonis a mai spus că USR a fost la guvernare când a fost închisă Mintia şi când s-a făcut liberalizarea preţului la energie, menţionând că atunci reprezentanţii acestui partid vorbeau "frumos" despre Virgil Popescu atunci când a liberalizat preţul la energie.

"Îmi amintesc ce frumos vorbeau doamne şi domni deputaţi de domnul Popescu, cât îl mai lăudau şi-l adulau atunci când a liberalizat preţul la energie, la presiunea şi a dumneavoastră, când toată Europa se pregătea pentru iarnă, metaforic vorbind. Nu am văzut niciun fel de îngrijorare atunci când prietenii dumneavoastră se îmbogăţeau, e adevărat. Aţi mers în opoziţie după un an la guvernare, nu aţi făcut nimic", le-a transmis Simonis reprezentanţilor USR.

Camera Deputaţilor a dezbătut, marţi, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, urmând ca votul să fie dat miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.